welkom op de website van

De Landhof

Jacqueline Hofland

Geschiedenis

In 1983 kwamen wij in het gelukkige bezit van onze eerste labrador Coco. Wij kenden de moederhond en waren hier helemaal enthousiast van. Toen zij dan ook een nestje had, waren we het er gelijk over eens. Een van die pupjes wilden wij wel hebben. Vanaf die tijd zijn we aan dit ras verknocht geraakt. Wel kwam er na 9 jaar nog een kameraadje voor Coco, een Border Terrier Rosie. Dit vooral omdat onze dochter dit hondenras zo leuk vond en we indertijd nog niet zo ruim woonden. Nadat we naar ons huidige stek verhuisden, kwam er via de pupbemiddeling van de Labrador Vereniging een 2e Labrador bij. Helaas is na korte tijd de Border Terrier van het terrein ontsnapt en doodgereden.

coco-rosie

De jonge Labrador was zijn goede vriendje kwijt en Coco, inmiddels al 14 jaar oud, had niet meer de puf om steeds met Ashley te spelen. We hebben ons maar weer op de wachtlijst bij de pupbemiddeling gezet en na een half jaar kwam toen Sammy. Onze lieve Coco was inmiddels 15 jaar oud geworden en na enige hartproblemen hebben we haar toen laten inslapen. Voor onze dochter kwam er later toch nog weer een Border Terrier, Wizard, die zich goed thuisvoelt tussen de Labjes.

ash-sam

Sinds enkele jaren heb ik veel meer tijd en begon het te kriebelen om zelf eens een nestje te fokken. Daarvoor ben ik me toen bewust gaan verdiepen in een kennel die me aansprak qua type Labrador, gezondheid, karakter enz. Na meerdere shows bezocht te hebben en informatie ingewonnen te hebben, viel ik als een blok voor de Withara kennel. Zeker toen ik hoorde dat er een nestje gepland was, met als vader Mallorn's Aldebaran (Charlie) x Withara's Jessies One to Please, hoopte ik op een pup uit deze combinatie. Na kennismaking en meerdere gesprekken met Marie-Louise, de fokster, kreeg ik uit dit nest een pup toegewezen, Luna. Wel met de belofte om met haar de jachttraining te gaan volgen. Hier was ik totaal niet mee bekend, maar is uiteindelijk een grote hobby van mij geworden.

lunazw

Ik startte ondertussen met de KK1 cursus en de aanvraag voor een officiƫle kennelnaam was al gedaan. Daarnaast ben ik de cursus van de Labrador Vereniging over het fokken begonnen. Kortom, niets hield me meer echt tegen. Ik ben sinds 2005 begonnen met mijn eigen kennel. Deze is ontstaan uit Luna (Withara's Suzies Shining Luna).